Kaj vsebuje Komplet Razširjena velika pisarna?

 • registrator delovnega časa Regis T-3-B,
 • dodatni čitalnik za odklepanje vrat Reader O-3-B,
 • napajalnik Spider W40,
 • 10 brezkontaktnih kartic,
 • program za evidenco delovnega časa in kontrolo pristopa Codeks TA.

Opcijska oprema (ni vključena v ceno kompleta):

 • električni prijemnik (električna ključavnica) ali elektromagnetna ključavnica (z 12V enosmernim napajanjem), z vgradnjo
 • bunka, kljuka, vratno zapiralo, mehanska ključavnica z vzvodom (za krilna vrata), z vgradnjo

Regis T-3-B

Registrator delovnega časa

Registrator je najpomembnejši del strojne opreme, na katerem se zaposleni se ob prihodu in odhodu z dela registrirajo.

Registrator Regis T-3-B je zaradi svojega izgleda in velikega zaslona na dotik idealen za uporabo v večjih pisarniških okoljih in poslovnih stavbah. Na 7” zaslonu na dotik lahko zaposleni ob evidenci takoj preverijo pravilnost zabeleženih podatkov. Tipkovnica na zaslonu registratorja omogoča beleženje posebnih dogodkov (npr. poslovni ali privatni izhod), ki poteka tako, da zaposleni predhodno pritisnejo ustrezno tipko na registratorju (npr. privatni izhod). Zaključek posebnega dogodka program prepozna samodejno. Registrator za evidenco delovnega časa Regis T-3-B potrebuje za delovanje napajalnik Spider W40.

Reader O-3-B

Protokolni čitalnik

Uporablja se kot dodatni čitalnik za nadzor vstopov oz. odklepanje vrat v poslovne prostore podjetja, v povezavi z opremo za beleženje delovnega časa.

Čitalnik s protokolnim izhodom in bralno frekvenco 13,56 MHz. Za odklepanje vhodnih vrat v stavbo ali poslovne prostore z visoko stopnjo zaščite pred nepooblaščenim kloniranjem kartic.

Spider W40

Napajalnik

Zagotavlja napajanje registratorja, čitalnika in električnega prijemnika oz. elektromagnetne ključavnice.

Napajalnik Spider W40 skrbi za napajanje registratorja delovnega časa Regis T-3-B, dodatnega čitalnika Reader O-3-B in električnega prijemnika ali elektromagnetne ključavnice (maksimalna poraba toka priključenih porabnikov ne sme preseči 2 A).

10 brezkontaktnih kartic

Card C-3-D

Kompletu Razširjena velika pisarna je že priloženih 10 brezkontaktnih kartic, dodatne kartice pa dokupite glede na potrebe vašega podjetja.

Namesto kartic lahko uporabniki uporabljajo tudi druga identifikacijska sredstva, npr. brezkontaktne obeske, ki jih zaposleni lahko obesijo na ključe, ali posebne nalepke, ki jih nalepijo na hrbtno stran mobilnega telefona.

Aplikacija Codeks TA je orodje za kontrolo registracije časa, omogoča pa tudi vzpostavitev kompleksnih sistemov registracije časa v kombinaciji s kontrolo pristopa. Programska oprema Codeks za registracijo časa ponuja prilagodljive rešitve tako za mala podjetja kot tudi za večje sisteme z več objekti, razpršenimi lokacijami ter velikim številom uporabnikov.

Namestitev

Za Komplet Razširjena velika pisarna je potrebno pripraviti ožičenje po spodnji vezalni shemi. Ožičenje je lahko (z izjemo 220V izmeničnega napajanja Spiderja W40) v celoti izvedeno z UTP kabli.

 • prvi UTP kabel poteka od napajalnika Spider W40, ki zagotavlja napajanje vse nanj priključene strojne opreme, do registratorje delovnega časa Regis T-3-B, od tam pa naprej do čitalnika za odklepanje vrat Reader O-3-B,
 • drugi kabel poteka od napajalnika Spider W40 do električne ključavnice (12V enosmerno napajanje),
 • registrator delovnega časa mora biti vključen v lokalno mrežo (LAN), prek katere komunicira s programsko opremo Codeks.

Startup

Kupcem priporočamo, da montažo strojne opreme in namestitev ter parametriranje programske opreme opravijo naši montažerji oz. za to izberejo enega izmed naših partnerjev po Sloveniji.

Zagon in montažo kompleta smo poimenovali kar Startup.

Startup vključuje:

 • namestitev naprav in programske opreme,
 • nastavitev urnikov in poučitev vaših administratorjev, kako upravljati s programom,
 • stroške predvidenih prihodov našega osebja na lokacijo naročnika,
 • 2-uri brezplačne pomoči pri delu s programom (z oddaljenim dostopom, program Team Viewer), ki jih lahko koristijo v prvih treh mesecih po nakupu.

Zagotovite si upravljanje brez skrbi in nemoteno delovanje vašega sistema s sklenitvijo VZDRŽEVALNE POGODBE z našo službo za podporo strankam.
Le-ta ne skrbi samo za nemoteno delovanje strojne in programske opreme, temveč nudi tudi pomoč skrbnikom, ki uporabljajo programsko opremo Codeks TA.

Uporaba sistema registracije časa in nadzor vstopov v prostore podjetja

Beleženje časa poteka tako, da zaposleni ob prihodu v službo ali odhodu iz nje registratorju približajo brezkontaktno kartico. Na zaslonu registratorja se izpiše tekst, ki zaposlenemu omogoča, da takoj preveri ali je bil dogodek pravilno registriran. Registracijo zaključka posebnega dogodka (npr. povratka po poslovnem izhodu) program prepozna samodejno.

V primeru beleženja posebnih dogodkov, kot so na primer poslovni, privatni ali izredni izhod, zaposleni pred registracijo pritisnejo vnaprej določeno funkcijsko tipko na kontrolerju. Registracijo zaključka posebnega dogodka (npr. povratka po poslovnem izhodu) program prepozna samodejno.

Podatki se na strežnik ali računalnik prenašajo, ko je vzpostavljena povezava med računalnikom in registratorjem, le-ta je lahko stalna ali pa samo občasna. Kadar povezava ni vzpostavljena, se zabeleženi podatki shranjujejo v interni spomin registratorja.

Program Codeks TA Kit omogoča vpisovanje kartic, vnos podatkov o zaposlenih, kreiranje urnikov, pregledovanje zabeleženih podatkov, korekcijo zapisov, pripravo izpisov po različnih kriterijih itd.