Parking je dodatek za programsko opremo Codeks, ki omogoča upravljanje s parkirišči. Dodatek Codeks Parking je primeren predvsem za upravljanje privatnih parkirišč, kjer je potreba po nadzorovanju števila parkirnih mest, ki je na voljo posameznim strankam, oddelkom ali družinam. Namenjen je kontroli pristopa na parkirišča zasebnih poslovnih objektov, manjših stanovanjskih objektov, turističnih apartmajev ipd.

Codeks Parking – Delovanje
Uporabnik se pripelje do zapornice s čitalnikom kartic in približa kartico čitalniku, ki prebere kartico in številko posreduje kontrolerju, ta pa aplikaciji Codeks na strežniku. Strežnik nato pošlje nazaj ustrezen odziv glede na pravice uporabnika (tj. če ima uporabnik pravico do vstopa na parkirišče) ter število prostih mest na parkirišču.
« od 3 »
Dodatek Codeks Parking deluje tako, da kontroler pošlje številko kartice uporabnika na strežnik, ko se uporabnik registrira na čitalniku ob vhodu na parkirišče. Strežnik nato odpre zapornico, če so na parkirišču še na voljo prosta parkirna mesta, ki so rezervirana za uporabnika in njegove sodelavce.
Posameznim uporabnikom je število prostih delovnih mest, ki so jim na voljo, mogoče omejiti glede na oddelek, skupino ali seznam uporabnikov, kateremu pripadajo.
Stanje prostih parkirnih mest lahko administrator sistema Codeks na zahtevo tudi ročno popravi oz. ponastavi.
* Za uporabo novega dodatka Codeks Parking potrebujete različico programske opreme Codeks V10 10.2.0.11924 ali novejšo.