eBOL je dodatek oziroma razširitev programske opreme Codeks TA (ali Codeks TA Advanced) za samodejni prevzem elektronskih bolniških listov s strežnikov SPOT (eVEM) ter vpis ustrezne statistike v registracijo časa zaposlenega glede na razlog zadržanosti zapisan v bolniškem listu.

eBOL Avtomatičen način
Pri avtomatičnem načinu delovanja vso delo opravi Codeks, ki z ustreznim digitalnim potrdilom prek Vmesnika eBOL in eNDM prenese vse e-bolniške liste v sistem in jih tudi samodejno obdela.
« od 4 »
Omogoča avtomatično delovanje, pri katerem Codeks samodejno prenese e-bolniške liste in vnese podatke iz dokumentov v registracijo časa ter polavtomatično delovanje, pri katerem e-bolniške liste prevzame pooblaščena oseba prek portala SPOT (eVEM) in ročno uvozi v Codeks, ki jih nato obdela in podatke vnese v registracijo časa.
Možen je vnos bolniških odsotnosti za vse različne razloge zadržanosti po eBOL (bolezen, poškodba izven dela, poklicna bolezen, poškodba pri delu, poškodba po tretji osebi izven dela, nega, transplantacija, izolacija, spremstvo in usposabljanje za rehabilitacijo otroka).
Statistike za odsotnosti je mogoče prilagoditi glede na zahteve vašega programa za obračun plač.
* Za uporabo novega dodatka Codeks TA eBOL potrebujete različico programske opreme Codeks V10 10.2401.0.19437 ali novejšo.
Za prevzem e-bolniških listov potrebujete ustrezno digitalno potrdilo, za katerega morate urediti pooblastilo oz. ga prijaviti kot odjemalca za Vmesnik eBOL in eNDM. Več si lahko preberete na spletni strani: https://spot.gov.si/sl/poslovanje/zaposlovanje-in-delovno-razmerje/prenos-e-bolniskih-listov-ebol/.
 
Predstavitev Codeks TA eBOL