Codeks TA eBol – Skrajšanje obdobja plačila nadomestila za bolniško odsotnost v breme delodajalca

Zaradi novel zakonov ZZVZZ-R in ZDR-1C, ki sta bili objavljeni v Uradnem listu RS (Uradni list RS št. 15/2022 z dne 4. 2. 2022) in ki skrajšujeta obdobje bolniške odsotnosti, ki se šteje v breme delodajalca, smo morali prilagoditi programski dodatek za prevzem e-bolniških listov Codeks TA eBol. Vnesene spremembe bodo na voljo v marčevski izdaji programske opreme Codeks.

Objavljeni noveli zakonov ZDR-1C in ZZZVZZ-R skrajšujeta obdobje izplačevanja nadomestila v breme delodajalca iz 30 na 20 delovnih dni, če je razlog za bolniško odsotnost (01) bolezen, (2) poškodba izven dela ali (5) poškodba po tretji osebi izven dela.

Uporabniki programskega dodatka za avtomatski prevzem e-bolniških listov Codeks Ta eBol bodo morali svojo programsko opremo Codeks TA V10 nadgraditi na zadnjo različico, ki bo izdana konec marca, če bodo želeli uporabljati aktualno funkcionalnost dodatka.

Uporabniki, ki ste bili upravičeni do posodobitev na 1. 3. 2022 ali kasneje lahko posodobitev programske opreme izvedete samostojno (navodila za posodobitev najdete tukaj).

Uporabniki, ki pravic do namestitve te posodobitve nimate, pa boste morali zakupiti nove posodobitve. Za pripravo ocene stroška posodobitve potrebujemo PDF dokument Zahtevek za posodobitev – kako pridete do njega, si lahko ogledate na povezavi https://jantar.si/sl/novice/opozorilo-o-poteku-posodobitev/ (na koncu zapisa).

Poleg tega bomo za uporabnike, ki z nami nimajo sklenjene vzdrževalne pogodbe za pomoč pri delu s programsko opremo, v ponudbo dodali tudi strošek dela kolegov v podpori, potrebnega za samo izvedbo posodobitve (z oddaljenim dostopom).

Za dodatna vprašanja in pojasnila smo vam na voljo na naših telefonskih številkah ali e-naslovu prodaja@jantar.si .