Codeks TA eBol – Sprememba URL naslova za prevzemanje e-bolniških listov

Zaradi sprememb produkcijskega okolja na Ministrstvu za javno upravo (MJU) bo s 1. 5. 2022 spremenjen URL naslov do strežnika, kjer sta dostopna vmesnika eBOL in eNDM.
Po 1. 5. 2022 uporabniki dodatka Codeks Ta eBOL ne bodo več mogli avtomatično prevzemati e-bolniških listov s sistemom Codeks.

Na Ministrstvu za javno upravo (MJU) vzpostavljajo novo tehnološko okolje, v sklopu tega pa spreminjajo tudi nekatere dostope do spletnih storitev javne uprave. Med drugim bodo do konca meseca maja dokončno spremenili URL naslov za dostop do Vmesnika za eBOL in eNDM. Omenjena sprememba vpliva na naš programski dodatek Codeks TA eBol za avtomatični prevzem e-bolniških listov.

Uporabniki programskega dodatka Codeks TA eBol, ki imate pravico do posodobitev vsaj do konca marca 2022 ali kasneje, morate nadgraditi svojo programsko opremo Codeks TA V10 na najnovejšo različico, Codeks 10.2203.2.16609, da omogočite nemoteno prevzemanje e-bolniških listov (navodila za posodobitev najdete tukaj).

Za uporabnike dodatka Codeks TA e Bol, ki vam je pravica do posodobitev pretekla že pred koncem marca 2022, pa smo prav tako zagotovili brezplačno ureditev prevzema e-bolniških. Vse uporabnike prosimo, da se z zahtevkom obrnete na podpora@jantar.si za prevzem datoteke, ki jo potrebujete za vzpostavitev pravilnega delovanja.

Za nevšečnosti se opravičujemo.